66 etappes door drie landen: Slovenië, Oostenrijk en Duitsland

De Paarse Route leent zich voor het ontdekken van de oostelijke Kalkalpen, van de Karawanken tot in het Duitse Allgäu. In het hart van de Triglav splitst hij zich van de Rode Route naar het oosten af.

Ver van de bekendere wandelroutes, sluit deze Route over calcaire hoogvlakten en door bossen aan op negen van de tien langeafstandswandelingen door Oostenrijk: hierdoor wordt de Via Alpina in een netwerk van wegen geïntegreerd dat tot aan Wenen en aan de grenzen met Hongarije, Slovakije en de Tsjechische Republiek leidt.

Een Route die “oververzadigd” is aan culturele bolwerken zoals de Abdij van Seckau, de Stift Admont, waar de grootste kloosterbibliotheek ter wereld te vinden is, en het Wereldcultuurerfgoed Hallstatt-Dachstein.

In Beieren loopt de Via Alpina grotendeels over de Maximilansweg, die herinnert aan het oversteken van de Alpen door Koning Maximilian II van Beieren in het jaar 1858.

De Route verbindt talrijke toeristische trekpleisters met elkaar, zoals bijvoorbeeld het Nationale Park Berchtesgaden rondom de Königssee, de paleizen van Koning Ludwig II (de zoon van Koning Maximilian) en ook kerkelijke gebouwen uit vooral het tijdperk van de Barok en Rococo.

Bergmassieven: de Oostelijke Julische Alpen – Steiner of Kamnische Alpen – Karawanken – Steirische Alpen – Niedere Tauern – Dachstein – Salzburger Alpen – Berchtesgader Alpen – Chiemgauer Alpen – Beierse Voralpen – Ammergauer Alpen – Allgäu.


De cursiefgedrukte tekst is de vertaling van de tekst zoals deze op de website van de Via Alpina staat.

Voor de etappes van de Paarse Route van Tržaška koča na Doliču naar Theodor Körner Hütte a.u.b. hier klikken.
Voor de etappes van de Paarse Route van Theodor Körner Hütte naar Oberstdorf a.u.b. hier klikken.

Voor de etappes van de Paarse Route in de tegengestelde richting van Oberstdorf naar Theodor Körner Hütte a.u.b. hier klikken.
Voor de etappes van de Paarse Route in de tegengestelde richting van Theodor Körner Hütte naar Tržaška koča na Doliču a.u.b. hier klikken.